DGMD Hakkımızda

Sevgili ülkem, eşsiz milletim, muhteşem ay yıldızlı bayrağım, değerli takipçilerimiz;

Sitemizin her açılışında, 15 Temmuz gecesi milli birliğimize, egemenliğimize saldırmak cüretini gösteren bu alçak ve kalleş, satılmış hainleri unutmayacağız.

O gece, yeniden bir kurtuluş, yeniden bir Çanakkale Destanı yazarak göğsünü kurşunlara, tanklara siper ederek bu vatan uğruna, ay yıldızlı bayrak için şehit düşen 247 şehidimizi de asla unutmayacağız. Sonsuza kadar kalbimizde yaşatacağız. Cümlesi cennet-mekan olsun. Ruhları şad olsun!..

Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, gazilerimize tüm kahramanlarımıza da minnetle yadediyoruz.

Suriye’de 2011’de başlayan siyasi karışıklık ve ardından başlayan iç savaştan en çok etkilenen ülke kuşkusuz Türkiye olmuştur.

Resmi olmayan rakamlara göre 3.5 milyon Suriyeli mülteci bugün Türkiye’de yaşıyor. Bu büyük insan göçünün yanı sıra Suriye’deki iç savaş bölge ülkeleriyle yapılan ticarete de ağır darbe vurulmuştur.

Bu savaştan etkilenen Suriye’nin kayıp neslinin sığınacağı tek yer Türkiye oldu. Bu kayıp nesil yaklaşık 1.5 milyon çocuk demektir. Uzmanlar bu 1.5 milyon belki de daha fazla çocuk için kayıp kuşak uyarısında bulunuyor.

Bugün geldiğimiz yer, günlerdir Halep ve orada yaşayanlar Başer Esad rejimi tarafından acımasızca bombalanıp yok ediliyor. Sokaklar cesetlerle dolu. Cesetleri gömecek insan kalmadı. Yaralıları tedavi edecek hastane yok!.. Çünkü hastaneleri de bombaladılar! Doktorları öldürdüler. Halep’te her yer kan kokuyor. 4 günde Halep’ten 50 bin kişi kaçtı. Esed rejimi kaçmak için yollara düşen çocuk, kadın, yaşlı, genç, bütün sivilleri de acımadan bombalıyor ve bütün dünya maalesef bu vahşete bu insanlık suçuna seyirci kalıyor. Nerdesin ey Birleşmiş Milletler. Bu insanları korumaktan aciz misin?

Bu geleceğini ıssız denizin sularına gömen “Aylan bebek, acımasızca bombalanan evinin molozları altından çıkarılan ve bütün dünyaya o masum duruşuyla adeta ‘Utanmıyor musunuz?’ dercesine bakan “Ümran bebek, bu acımasız savaşın en trajedik sembolleridir. Bu iki olayın acı görüntüleri henüz hafızalardan silinmedi. Silinmemeli.

Aslında kıyıya vuran Aylan bebeğin cansız bedeni değil insanlığın vicdanıdır. Bombaların, molozların altında kalan Ümran bebek değil Birleşmiş Milletlerdir, AB liginin tüm dünyanın insani değerleridir.

İşte bütün dünya devletlerinin bu insanların, bu çocuklardan esirgediği şefkati, sıcaklığı insanlığı Türkiye olarak biz gösterdik. Allah katında bunun mükafatı mutlaka olacaktır. Allah cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, başbakanımız Binali Yıldırım’dan, devletimizden milletimizden razı olsun.

İşte bütün dünya devletlerinin bu insanların, bu çocuklardan esirgediği şefkati, sıcaklığı insanlığı Türkiye olarak biz gösterdik. Allah katında bunun mükafatı mutlaka olacaktır. Allah cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, başbakanımız Binali Yıldırım’dan, devletimizden milletimizden razı olsun.

Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli için bugüne değin 25 milyar dolar harcamıştır. Suriye sınır noktasındaki mülteciler için 28 bin 966 araçla 165 milyar lirasını yardım malzemesini Türkiye’den götürmüştür. Tüm bunlara karşılık mülteci ve mülteci çocuklarına uluslararası yardımlar 512 milyon dolarda kalmıştır.

Suriyeli 177 bin 568 kadın Türkiye’de doğum yapmıştır. Yeni doğanların sayısı beş yılda 308 bine çıkmıştır.
Mülteci çocukların yaklaşık 1 milyondan fazlası zorunlu eğitim çağındadır. Bunlardan ancak 509 bini Türkiye’de ki eğitim sistemine dahil edilebilmiştir. Derneğimizin amacı, devletimiz, milletimize, tüm kamu kuruluşlarımıza devletimizin hükümet politikası doğrultusunda sivil toplum kuruluşu olarak; Göçmen ve mültecilere, mülteci çocuklarına, eğitim, barınma, insani yardım ve entegrasyonla istihdam projelerimiz doğrultusunda yardımcı olabilmek.

Bugün Suriye-Irak ve Yemen’de 20 milyon çocuk yardım bekliyor. Birleşmiş milletler çocuklara yardım Fonu (UNICEF), Ortadoğu Bölge Sözcüsü Julitte Touma iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye ,Irak ve Yemen’de 20 milyondan fazla çocuğun, acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. 2011’den bu yana iç savaşta yüzbinlerce sivilin yaşamını yitirdiği Suriye’de 6 milyon çocuk insani yardım bekliyor. Suriyeli 2.5 milyon çocuk, farklı ülkelerde sığınmacı olarak bulunuyor.

Şiddetin 2016 da yeniden tırmanışa geçtiği Irak’ta 4.7 milyon çocuk yardıma muhtaç. Yemen’deki durum ise çocuklar için daha korkunç. Tam 10 milyon çocuk iç savaşın ortasında.

Sivil toplum örgütü Dünya Göç ve Mülteci derneği olarak, projelerimiz doğrultusunda BM’lere ve Avrupa Birliği’ne, yazı yazıp müracaata bulunduk. Toplam 100 milyon dolar yardım istedik. Bu yardım gelirse; İstanbul’da eğitim için 350 adet konteyner okul açacağız. Binalar alıp 25 adet Aile Destek Merkezi kuracağız. Yeni gelen ve geleceklere insani yardım ekibi kuracağız. Tüm bu projelerimizin hayata geçmesi aşamasında, beklediğimiz yardım fonu ışığında, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, istihdam için, kendi bünyemizde lisan bilen, uzman olan 400 kişiyi istihdam edeceğiz.

Ayrıca, Suriyeliler arasındaki ayakkabıcılık mesleği olanlardan, taş yontma ustası olanlardan, kalifiye elemanları nasıl istihdam edip Türkiye ekonomisine nasıl kazandıracağımız konusunda da, bir proje üzerinde çalışıyoruz.

Kuruluş olarak ülkemize savaş dolayısıyla gelen işadamlarının da Türkiye’mize yatırım yapmaları konusunda kapsamlı çalışmalarımız var.

Bütün amacımız, mülteci ve göçmen çocuklarını gençlerini, ailelerini, özellikle çocukları Türk sosyal yapımıza, örf ve adetlerimize, dilimize yasalarımıza entegre etmektir. Ancak bu şekilde onları Türkiye’ye faydalı toplum üyeleri olarak kazandırabiliriz.
Amaç; Eğitim! Eğitim! Eğitim!..



Summary of Association of World Immigration and Immigrants short for “DGMD” Our association was founded in Istanbul in 1916.The purpose of foundation is to solve contribute to resolution of the problem Which will arise as one of the most significant problems of our country in the next 15 years by integration of immigrant children by education and immigrant problem by the policies of our state. As a non-government organization, we wish to help the immigrants and their children with our education, accommodation, humanitarian aid, integrationand employment projects.